۱۱ خاصیت تخم بلدرچین برای سلامتی

مواد مغذی تخم بلدرچین چیست؟
تخم بلدرچین کوچک است، بنابراین سه تا چهار عدد از آن‌ها تقریباً برابر با اندازه یک تخم مرغ است.از آنجایی که این تخم‌ها بسیار کوچک هستند، به طور شگفت انگیزی سرشار از مواد مغذی هستند.

یک تخم بلدرچین (۹ گرم) حاوی :

کالری: ۱۴
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۱ گرم
کربوهیدرات: ۰ گرم
فیبر: ۰ گرم
کولین: ۴٪ از ارزش روزانه (DV)
ریبوفلاوین: ۶ درصد DV
فولات: ۲٪ از DV
اسید پانتوتنیک: ۳٪ از DV
ویتامین A: 2٪ از DV
ویتامین B12: 6٪ از DV
آهن: ۲% از DV
فسفر: ۲% از DV
سلنیوم: ۵ درصد از DV

مواد مغذی تخم بلدرچین چیست؟

مقایسه تخم بلدرچین با تخم مرغ
تخم بلدرچین بسیار کوچکتر از تخم مرغ و در حدود یک سوم اندازه آن است. با این حال، تخم بلدرچین با توجه به اندازه، زرده بزرگی دارد. از آنجایی که بسیاری از مواد مغذی موجود در تخم‌مرغ در زرده یافت می‌شوند، برخی افراد ادعا می‌کنند که تخم بلدرچین دارای مواد مغذی‌تری نسبت به تخم مرغ است، به این معنی که در مقایسه با وزنش، حاوی مواد مغذی بیشتری است.

از تخفیف‌های ۵۰%
سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

۰۹*********

این جدول مقادیر مواد مغذی انتخابی را در ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) تخم بلدرچین و تخم مرغ به ترتیب مقایسه می‌کند :

تخم بلدرچین (حدود ۱۰ تخم) تخم مرغ (حدود ۲ عدد تخم مرغ بزرگ)
کالری ۱۵۸ کیلوکالری ۱۴۸ کیلوکالری
چربی ۱۱ گرم ۱۰ گرم
پروتئین ۱۳ گرم ۱۲ گرم
کولین ۴۸% DV ۶۱% DV
ریبوفلاوین ۶۱% DV ۳۲% DV
ویتامین B12 ۶۶% DV ۴۳% DV
آهن ۲۰% DV DV 9%
در حالی که چند تفاوت جزئی در مقدار برخی مواد مغذی دیگر وجود دارد، مهم‌ترین تفاوت‌ها در مواد مغذی ذکر شده در جدول بالا مشاهده می‌شود.

مقایسه تخم بلدرچین با تخم مرغ

همچنین تخم بلدرچین دارای چربی و پروتئین بیشتری نسبت به تخم مرغ، دو برابر آهن و ریبوفلاوین و حدود یک سوم ویتامین B12 بیشتر از تخم مرغ است. از سوی دیگر، تخم مرغ حاوی کولین بیشتری است.

البته تهیه تخم بلدرچین دشوارتر و گرانتر است. به دلیل اندازه کوچک آنها، اگر بخواهید از تخم بلدرچین به عنوان منبع اصلی تامین پروتئین استفاده کنید، به تعداد بیشتری تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ نیاز خواهید داشت بنابراین به هزینه اضافه می‌شود.

مطالب مرتبط : طرز تهیه رولت تخم مرغ و سبزیجات کُره‌ای

تخم بلدرچین یک بمب ویتامینی و تغذیه‌ای است! اگر در بین مواد غذایی به دنبال ماده‌ای باارزش و سالم هستید، توصیه می‌کنیم تخم بلدرچین مصرف کنید.

کلسترول در تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.

گفته شده که چون بلدرچین در برابر بیماری‌های مختلف بسیار مقاوم‌تر از مرغ است، پرورش آن بدون استفاده از دارو و آنتی بیوتیک انجام می‌شود، بنابراین گوشت و تخم بلدرچین محصولی کاملاً ارگانیک و سالم است که ذخیره داروئی مضری برای مصرف کننده در بافت خود ندارد.

کلسترول در تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.
فواید و خواص تخم بلدرچین چیست؟
تخم بلدرچین سرشار از مواد مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان‌های تقویت کننده سلامتی است که ممکن است به معکوس کردن آسیب سلولی و درمان علائم آلرژی کمک کند.
تخم بلدرچین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که ممکن است به درمان علائم رینیت آلرژیک و ازوفاژیت ائوزینوفیلیک کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
تخم بلدرچین باعث ایجاد متابولیسم بهینه در سلول‌های بدن می‌شود و بهترین نوع پروتئین و چربی را دارد.
تخم بلدرچین برای باهوش شدن جنین در دوران بارداری بسیار مؤثر است.
تخم بلدرچین موجب بهبود اشتها در اطفال کم اشتها شده و مناسب برای سنین رشد کودکان و نوجوانان است.
تخم بلدرچین به تنظیم سیکل خواب کمک می‌کند.
تخم بلدرچین سبب افزایش مقاومت کلی بدن می‌شود.
تخم بلدرچین در تنظیم سیستم عصبی، قلبی و گوارشی و درمان بیماری تشنج مؤثر است.
تخم بلدرچین برای افراد مسن بسیار مفید است و سبب استحکام عضلات و استخوان‌ها می‌شود.
تخم بلدرچین سبب بهبود میل و توان جنسی می‌شود.
تخم بلدرچین منبع غنی اسید چرب امگا ۳ است که برای تقویت هوش و حافظه بسیار مفید است.
مطالب مرتبط : ویتامین A چگونه به رشد جنین کمک می‌کند؟

فواید و خواص تخم بلدرچین چیست؟
تاثیرات تخم بلدرچین در درمان انواع بیماری
تخم بلدرچین راهی سالم و خوشمزه برای تامین منابع پروتئینی در رژیم غذایی شماست.این بمب کوچک انرژی، تاثیر زیادی در سلامت بدن دارد. به چند خواص آن می‌پردازیم:

۱- تخم بلدرچین برای بهبود عملکرد تیروئید
یک تخم بلدرچین حجم قابل توجهی از ویتامین B12، سلنیوم، ریبوفلاوین و کولین مورد نیاز روزانه شما را به همراه مقداری آهن تامین می‌کند، همه این مواد مغذی با خوردن یک وعده تخم بلدرچین میسر است.

سلنیوم و ریبوفلاوین مواد مغذی مهمی هستند که به بدن شما کمک می‌کنند تا غذایی که می‌خورید را تجزیه کند و آن را به انرژی تبدیل کند. سلنیوم همچنین به اطمینان از عملکرد سالم تیروئید کمک می‌کند.

۲- تخم بلدرچین برای تامین انرژی و سلامت سیستم عصبی
همچنین ویتامین B12 و آهن عملکرد سالم سیستم عصبی را ارتقا می‌دهند و از طریق نقش آنها در تشکیل گلبول‌های قرمز خون، به حفظ سطوح بهینه انرژی کمک می‌کنند.

علاوه بر این، کولین برای کمک به بدن شما برای ساخت استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی که پیام‌هایی را از سیستم عصبی شما به ماهیچه‌های شما می‌فرستد، حیاتی است.

۳- تخم بلدرچین برای درمان انواع بیماری
تخم بلدرچین برای درمان بیماری‌های کبدی، کلیوی، کم خونی، آسم، سل، ناتوانی جنسی، استرس و بازسازی بدن پس از جراحی یا زایمان توصیه می‌شود.

تخم بلدرچین برای درمان انواع بیماری

۴- تخم بلدرچین برای افزایش شیر در دوران شیردهی
مصرف تخم بلدرچین در مادران شیرده باعث منظم شدن سیستم عصبی، قلبی و گوارشی بدن و افزایش شیر می‌شود.تخم بلدرچین به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تأثیر سوئی بر شیرخواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی توصیه می‌شود.

۵- تخم بلدرچین برای عضله‌سازی
مصرف تخم بلدرچین به دلیل حجم کم و میزان بالای پروتئین آن برای ورزشکاران بخصوص بدنسازان توصیه می‌شود.

۶- تخم بلدرچین برای طراوت پوست
ماسک سفیده تخم بلدرچین همراه عسل (برای پوست‌های چرب و زرده با عسل برای پوستهای خشک) باعث طراوت و شادابی و رفع چین و چروک و لکه‌های پوست می‌شود.

مطالب مرتبط : بدن شما به کدام نوع ویتامین B احتیاج دارد؟

فواید تخم بلدرچین برای افراد میانسال
جذب ویتامین‌های بدن با افزایش سن بسیار کم می‌شود از این رو مصرف تخم بلدرچین به افراد بالای ۴۰ سال، برای بالا بردن مواد معدنی و ویتامین‌های بدن و جلوگیری از کارافتادگی زودرس و پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود.

تخم بلدرچین در افراد پیر و مسن سبب تجدید قوای از دست رفته خواهد شد. در چین و ژاپن، بچه‌ها هر روز قبل از رفتن به مدرسه یک تخم بلدرچین می‌خورند.

خواص تخم بلدرچین برای سلامتی
چرا در خوردن تخم بلدرچین باید احتیاط کرد؟
بیشتر تخم‌های بلدرچین غیرپاستوریزه هستند، به این معنی که برای از بین بردن باکتری‌های مضری که ممکن است روی پوسته آن وجود داشته باشند، حرارت داده نشده‌اند.

به همین دلیل، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از تخم بلدرچین پرهیز کنند یا مطمئن شوند که قبل از خوردن تخم بلدرچین کاملاً زرده آبکی یا ژلاتینی پخته شده است.

علاوه بر این، اگر به تخم مرغ حساسیت دارید، ممکن است به تخم بلدرچین نیز حساسیت داشته باشید. اگر می‌خواهید تحمل خود را برای تخم بلدرچین آزمایش کنید فقط زیر نظر یک متخصص پزشکی انجام دهید و احتیاط کنید.

همچنین ممکن است به تخم بلدرچین حساسیت داشته باشید حتی اگر به تخم مرغ حساسیت نداشته باشید. اگر در این مورد نگرانی دارید،حتما با پزشک و مشاور تغذیه مشورت کنید.

چرا در خوردن تخم بلدرچین باید احتیاط کرد؟

موارد استفاده و نحوه پخت تخم بلدرچین
تخم بلدرچین را می‌توان به روش‌های مشابهی که تخم مرغ را تهیه می‌کنند، تهیه کرد، اگرچه به دلیل اندازه کوچک‌تر، زمان پخت بسیار کمتر است.

در ژاپن، تخم بلدرچین به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته می‌شود و اغلب بصورت خام در سوشی استفاده می‌شود. سایر کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی و اندونزی به طور منظم از تخم بلدرچین به عنوان میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر استفاده می‌کنند.

در کشورهای آمریکای جنوبی، از تخم بلدرچین کنار مواد غذایی مانند ساندویچ هات داگ و همبرگر استفاده می‌شود.

یکی از راه‌های آسان برای امتحان این تخم‌ها این است که آن‌ها را بجوشانید و مانند تخم مرغ آب‌پز کنید. آن‌ها را می‌توان به عنوان یک میان وعده مصرف کرد، به سالاد اضافه کرد، یا کنار انواع ساندویچ سرو کرد.

مطالب مرتبط : ترفندهای خانگی برای از بین بردن بوی بد تخم‌مرغ در غذا

برای تهیه تخم بلدرچین آب‌پز شده به ۱۲ عدد تخم بلدرچین و مقداری آب نیاز دارید، حالا به این صورت تخم بلدرچین را آب‌پز کنید:

آب را در یک قابلمه کوچک بجوشانید.
تخم بلدرچین‌ها را با احتیاط به قابلمه اضافه کنید.
حرارت را کم کنید تا بجوشد و آنها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بپزید.
برای پوست کندن، پوسته را با غلتاندن ملایم تخم‌ بلدرچین‌ها روی سطح صاف و کمی اعمال فشار بشکنید.
پوسته و غشای داخلی را جدا کنید.
تخم بلدرچین را با نمک و فلفل سیاه میل کنید.

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print

لینک کوتاه خبر:

http://mahallehman.ir/?p=10186

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: